Пожежу на полігоні під Чугуєвом загасили — речник Міноборони

13:22, 23 вер. 2019
 
Пожежу на полігоні під Чугуєвом загасили — речник Міноборони

Пожежу на військовому полігоні біля села Клугино-Башкирівка, де горіло понад два тижні, загасили, повідомив Суспільному речник Міноборони в Харківській області Віталій Саранцев.

За його словами, осередків вогню та задимлення немає, військову техніку з місця події забрали. 

«Пожежу повністю ліквідовано, але на місці перебувають контрольні групи — черговий підрозділ пожежників», — сказав Саранцев. 

Дитячий садок і школа у Чугуєві, що тимчасово припиняли заняття, відновили їх після аналізу повітря, повідомила керівниця відділу освіти Чугуївської міської ради Марина Проценко:

«Після результатів аналізів Держспоживслужба дала дозвіл на відновлення навчання».

Через задимлення від пожежі в одній школі та дитсадку Чугуєва призупинили навчання, а заняття у школі в Малинівці проходили за скороченим графіком — по чотири години на день. На території сімох навчальних закладів у Чугуївському районі і двох у Чугуєві брали проби повітря на вміст продуктів горіння. 

Нагадаємо, торф’яну пожежу на військовому полігоні біля села Клугино-Башкирівка локалізували 10 вересня. Задіяли інженерну, пожежно-рятувальну техніку і групи саперів, бо під землею, за словами Віталія Саранцева, могли бути снаряди. Полігон на цьому місці утворили 70 років тому. 

Фото: kh.dsns.gov.ua