Попередній тариф для населення КП «Харківські теплові мережі» планує розрахувати у жовтні

13:07, 23 вер. 2019
 
Попередній тариф для населення КП «Харківські теплові мережі» планує розрахувати у жовтні

КП «Харківські теплові мережі» планує у жовтні попередньо розрахувати кінцевий тариф для споживачів і подати його на розгляд до Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Як повідомляє кореспондент Суспільного, про це гендиректор «Тепломереж» Сергій Андрєєв сказав сьогодні під час відкритих обговорень щодо тарифів ТЕЦ-3.

Учасники слухань схвалили запропоновані варіанти тарифів теплоелектроцентралі: якщо газ коштуватиме 5079 грн/тис. куб. м, тариф знизиться на 10,7%; якщо 7790 грн/тис. куб. м — зросте на 28,6%.

За словами Андрєєва, загальний тариф для населення на підприємстві ще не обраховували, бо поки що більшість його складових невідомі.

«Теплопостачання міста Харкова можна розділити на три частини: перша частина — це постачання тепла від ТЕЦ-5, друга — постачання тепла від ТЕЦ-3 і тепло, яке виробляє «Харківські теплові мережі». Коли ми будемо обговорювати тариф кінцевих споживачів «Харківських теплових мереж», тоді і буде враховуватися вартість тепла, що купується від ТЕЦ-5, вартість тепла від ТЕЦ-3 і наші власні витрати на виробництво тепла. І середній тариф буде виставлений нашим споживачам. На сьогоднішній день ці тарифи проходять попередні слухання і в наших змінах не відображені. Коли будуть відображені в наших, я вам скажу додатково», — повідомив Андрєєв.

Дивіться також повний запис трансляції відкритих обговорень.