Олександр Фільчаков — новий прокурор Харківської області

11:55, 1 жов. 2019
 
Олександр Фільчаков — новий прокурор Харківської області

Генпрокурор України Руслан Рябошапка підписав наказ про призначення прокурором Харківської області Олександра Фільчакова.

Цю інформацію кореспондентам Суспільного підтвердила речниця прокурора Харківської області Віта Дубовик

Сьогодні, 1 жовтня, заступник Генерального прокурора України - Головний військовий прокурор Віктор Чумак представив Фільчакова у Харкові.

«Основним завданням для себе бачу це організація та забезпечення реформи прокуратури. Це основне питання.  Друге - посилення координаційної діяльності. Посилення ефективності боротьби зі злочинністю з метою законного використання бюджетних коштів. Але найголовніше завдавання, яке стоїть перед нами, і яке ми маємо вирішити найближчим часом – це боротьба з незаконною порубкою лісу, - заявив Олександр Фільчаков.

До цього посаду прокурора Харківщини обіймав Юрій Данильченко. Минулого тижня він подав у відставку у звязку з виходом на пенсію. Данильченко був прокурором області з чотирнадцятого року. У 2019-му його призначили на цю посаду повторно.

Фільчакову 40 років. Він має дві вищі освіти: диплом Національної юридичної академії імені Ярослава Мудрого (2001р.) та Національного аерокосмічного університету «Харківський авіаційний інститут» (2005).

У 2002-му він почав роботу у прокуратурі Дергачівського району, яку за 8 років і очолив.

Із 2014-го керував прокуратурою Київського району. За рік став першим заступником керівника Харківської місцевої прокуратури №2, це Київський і Новобаварський райони Харкова. 

З початку 2017 і до 30 вересня 2019 Фільчаков був керівником Харківської місцевої прокуратури №2.

Фото: Прокуратура Харківскої області