«Розпорядження підписано»: директор обласного департаменту ЖГК Сергій Магдисюк про опалювальний сезон

10:36, 9 жов. 2019
 
«Розпорядження підписано»: директор обласного департаменту ЖГК Сергій Магдисюк про опалювальний сезон

Розпорядження про старт опалювального сезону у Харківській області підписано. Про це Суспільному розповів директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації Сергій Магдисюк. За його інформацією, документ підписали у вівторок, 8 жовтня. 

«Єдине що, там немає ніяких термінів. Там повністю транслюється постанова Кабміну, яка вийшла цього року. Там чітко зазначено, що вся відповідальність за початок безперебійного проходження та завершення опалювального сезону покладена виключно на органи місцевого самоврядування, тобто на громади. Вони на законних підставах визначають терміни. Одна з умов ввімкнення тепла — це коли протягом 3 діб середньодобова температура нижче 8 градусів. Якщо вже така температура є, то є всі підстави для старту опалювального сезону, але коли він стартує у містах та районах, це вирішують на місцях. Знаю, що у місті Харкові підписали документ про старт сезону з 15 жовтня. Наше ж розпорядження — рекомендаційного характеру, яке нагадує всім керівникам на місцях та підприємствам про ту відповідальність, яку вони несуть за початок та проходження та завершення опалювального сезону. Сьогодні майже всі підписали договори з НАК «Нафтогаз України». З приводу проблем.. Проблеми залежать від того, наскільки якісно ми підготувались до початку сезону. Поки те, що я бачу — всюди підготовка завершена і проведена якісно. Тобто всі плани, які були заплановані — вони виконані», — розповів Магдисюк. 

Опалювальний сезон у Харкові стартує 15 жовтня. Розпорядження міський голова Геннадій Кернес підписав 7 жовтня. Спочатку тепло почнуть подавати в лікарні, установи освіти, а також в житлові будинки.