У Харкові в школі обвалилася стеля

11:47, 11 жов. 2019
 
У Харкові в школі обвалилася стеля

У одному з кабінетів школи №121 сьогодні обвалилася стеля. Цю інформацію кореспондентам Суспільного підтвердила директорка Департаменту освіти Ольга Деменко.

За словами Деменко, сталося все вранці, до початку занять. В цей час учнів в кабінеті не було.

«Цій школі більш як 60 років. Ніхто не постраждав. Ситуація під контролем. Це маленька школа, в ній всього 200 дітей», — сказала Деменко.

Зараз кабінет, де стався обвал, закрили. Навчальний процес не зупиняли.

 

Стався обвал під час перерви — в кабінеті математики. Як розповіла директорка школи Вікторія Горова, тоді там закінчився урок у восьмого класу. Дітей у кабінеті не було. Ремонт у приміщенні зробили 2 роки тому. 

«Діти вийшли на перерву і це сталося. Впало тинькування та потягло за собою пластик вниз. Щоб ви розуміли, з того часу там глина і пісок. Батьки зробили в кабінеті ремонт, зробили пластикову стелю для того, щоб було більш сучасно. І через те, що літо було дуже спекотне, ви розумієте, все зсохлося, коли була буря трішечки протекло», — говорить Горова.

Кабінет, де стався обвал, на другому поверсі. Журналістів в приміщення не пускають.  Клас директорка показує з коридору, потім зачиняє будівлю школи. У цій школі — 240 учні, уроки не поки скасовуватимуть, чекатимуть на висновки комісії департаменту освіти, говорить речник міськради Юрій Сидоренко.

«Під час обвалу нікого в класі не було — ні вчителів, ні школярів. Будівля стара, їй понад 64 роки. На вихідних визначать стан стель на всіх 2 поверхах цієї школи, і тоді буде зрозуміло, чи переносити навчальний процес кудись в інше місце, чи можна обійтись поки що ремонтом одного кабінету, а решту зробити трохи пізніше», — каже Сидоренко.

Коли відремонтують покрівлю ні директорка, ні речник мерії термінів не називають.