Окружну дорогу біля Екопарку планують розширити до середини листопада

15:49, 12 жов. 2019
 
Окружну дорогу біля Екопарку планують розширити до середини листопада

До середини листопада дорожники планують замінити півкілометра дороги та перенести світлофори біля в’їзду в екопарк. Про це на брифінгу 11 жовтня розповів заступник начальника Служби автодоріг Харківської області Сергій Пляка. 

За словами Пляки, з 10 жовтня там почали укладати бетон під комунікації.

«Продовжуємо робити водовідводний лоток, основу для нього, вже викопаний котлован. Поряд будується швидкісна перехідна смуга, це розширення перед поворотом на в`їзді в Екопарк. На вівторок плануємо роботи зі зміни радіусу самого заїзду в Екопарк. Крім цього, будуть перенесені світлофори, замінене покриття на ділянці 500 метрів — саме там, де проводяться роботи, встановимо нове бар’єрне огородження — шумову стінку. Їх плануємо завершити до середини листопада», — розповів Пляка.

На питання, чому вирішили розширити дорогу, Пляка відповів так:

«Щороку кількість відвідувачів Екопарку зростає. В межах існуючої ширини і існуючих смуг руху, немає відповідної безпеки як руху пасажирів, так і руху транспорту».

Припарковані авто біля Екопарку, 12 жовтня 2019

У 2020 році дорожники планують розпочати будівництво біля Екопарку надземного пішохідного переходу з ліфтом.

«Проектом реконструкції Екопарку передбачається центральний в’їзд в Екопарк зробити в районі «ХАДО». Якщо будуть виділені кошти наступного року, ми плануємо розпочати глобальний ремонт відновлення цієї ділянки. Що планується взагалі? Буде влаштований надземний пішохідний перехід з ліфтом. До нього необхідно провести певні комунікації, а саме: додаткові тротуари, окремий заїзний «карман» з автобусною зупинкою і додатковою смугою», — сказав він.

Місце будівництва надземного переходу Пляка описав так:

«Рухаємось з П’ятихаток в бік Руської Лозової. Проїжджаємо всі розв’язки, ліворуч в нас стоїть «ХАДО», праворуч — двоповерхова будівля. За нею — майданчик. Пішохідний міст буде саме у цьому місці. Якраз напроти місця, де Екопарк будує центральний в’їзд. По лівій стороні перед цим пішохідним переходом буде облаштований новий автобусний майданчик».

Проект будівництва ще у розробці, його погоджуватимуть із профільними інститутами.

Фото: Укравтодор