Працівники «Харківських тепломереж» Немишлянського району страйкують через невиплату зарплати

12:36, 18 жов. 2019
 
Працівники «Харківських тепломереж» Немишлянського району страйкують через невиплату зарплати

UPD: За словами Олени Козирєвої, працівникам КП виплатили заробітню плату за два місяці: липень та серпень. Гроші за вересень керівництво підприємства пообіцяло виплатити наступного тижня.

Через невиплату заробітної плати сьогодні, 18 жовтня, страйкують працівники комунального підприємства «Харківські тепломережі» Немишлянського району.

Про це кореспондентам Суспільного розповіла оператор третьої дільниці Олена Козирєва. Кількість комунальників, які відмовились працювати, вона не називає. Говорить, до страйку приєдналися усі три дільниці районної філії тепломереж.

«Ми на своїх дільницях. Робочі перевдягнені в робочий одяг, але нікуди не ходять. Ніхто нічого не робить. Усі, хто сьогодні на змінах. Ось оператори, наприклад, у нашому районі на третій дільниці — у нас 5 операторів. Обіцяли виплатити гроші, але ми їх досі не бачили. Якби нам дали вчора ці гроші, можливо, цієї акції протесту і не було б. Але їх досі не дали, тому...», — розповіла Козирєва.

Працівникам комунального підприємства заборгували зарплату за три місяці. Загалом — близько 100 мільйонів гривень, повідомив гендиректор «Харківські тепломережі» Сергій Андрєєв. 15 жовтня, в перший день опалювального сезону, працівники Московської філії підприємства оголосили протест та відмовилася працювати. Керівництво підприємства пообіцяло розрахуватися з боргами після сесії міськради. Наступного дня, на сесії, з міського бюджету виділили 90 мільйонів гривень на погашення боргу перед працівниками. Речник мерії Юрій Сидоренко сказав — комунальники почнуть отримувати гроші цієї п’ятниці, 18 жовтня. 

На питання, коли люди отримають гроші, виділені міськрадою, гендиректор КП Сергій Андрєєв сказав: «Це не до мене! Як тільки ми отримаємо ці гроші, так одразу і будуть направлені на виплату заробітної плати. Я розраховую, що це буде зроблено найближчим часом».