Адвокат обвинуваченого у теракті біля Палацу спорту відмовився від клієнта

19:22, 23 жов. 2019
 
Адвокат обвинуваченого у теракті біля Палацу спорту відмовився від клієнта

Адвокат Віктора Тетюцького, обвинувачуваного у справі про теракт біля Палацу спорту, відмовися від клієнта. Про це він сказав сьогодні під час судового засіданя.

«Справа в тому, що я не спеціалізуюсь на злочинах проти громадської безпеки, у зв’язку з чим я відмовляюсь від здійснення своїх повноважень у цьому кримінальному провадженнні», — каже захисник Антон Шевченко.

Шевченко на слуханні вдруге. Його, як безоплатного захисника, призначили два тижні тому, коли Тетюцький відмовився від попереднього адвоката. Сьогодні на засіданні прокурор Володимир Лимар оголошує обвинувальний акт вдруге. 

«Дворніков, маючи на меті віддалено підірвати міну, відшукав в мережі інтернет та вивчив схему дистанційного підриву міни», — зачитує прокурор. Вказує, що до обивинуванення внесли зміни:

«Це обставини щодо часу: коли і як готувалися, коли проводились якісь активні дії з числа вчинених обвинуваченими для підготовки цього терористичного акту. Кваліфікація дій обвинувачених, тяжкість або його зменшення не відбулось. Вони обвинувачуються у злочині за ч.3 ст.258. Це теракт за попередньою змовою групи осіб, що спричинив смерть і зберігання вибухівки та боєприпасів».

Рішення адвоката Шевченка підтримує його підзахисний Віктор Тетюцький.

«Якщо адвокат вважає, що він не зможе в повному обсязі надати необіхдні послуги — це у будь якому випадку порушить моє право на захист».

Прокурори та родичі загиблих заперечють. Під час технічної перерви дружина загиблого Марина Толмачова звертається до Шевченка.

«Знаєте, адвокат Шевченко, ваши близькі могли бути там. Це ваше щастя, що вас у той час там не було. Ви зайшли у цю справу, ви мали розуміти, що це за справа та що ви робите».

Чому не хоче захищати Тетюцького, на це питання Шевченко кореспондентам Суспільного не відповів.

Суд відмовив адвокату у клопотанні. Наступне слухання призначили на 30 жовтня.