Ексзаступнику голови Харківської облдержадміністрації вручили підозру

21:01, 26 жов. 2019
 
Ексзаступнику голови Харківської облдержадміністрації вручили підозру

Колишнього заступника голови Харківської обласної державної адміністрації, ексдиректора одного з Департаментів ОДА підозрюють у службовій недбалості.

Про це сьогодні повідомили у пресслужбі прокуратури Харківської області.

Справа стосується реконструкції очисних споруд Малоданилівської селищної ради.

«‎Так, протягом 2014-2015 років під час реалізації державної програми з реконструкції очисних споруд, Харківською обласною державною адміністрацією укладено договори з юридичною особою на реконструкцію очисних споруд Малоданилівської селищної ради на загальну суму понад 20 млн. грн. При виконанні вказаних робіт підприємство-підрядник з метою заволодіння державними коштами здійснило монтаж обладнання, яке не відповідало технічним стандартам, та завищили вартість матеріалів у декілька сотень разів. Загальна сума збитків склала понад 18 млн. грн», — повідомляє обласна прокуратура.

Версія прокуратури: до збитків «‎призвели злочинні дії директора Департаменту, який недбало поставився до покладених на нього обов’язків та погодив відповідну проектно-кошторисну документацію і прийняв виконані роботи».

У повідомленні прокуратури не вказане прізвище підозрюваного. За описом обставин, йдеться про колишнього заступника голови Харківської облдержадміністрації Євгенія Шахненка, який працював на посаді ексзаступника голови ОДА з лютого 2015-го і звільнився за власним бажанням у червні 2019 року. До того Шахненко працював начальником управління і згодом — директором Департаменту капітального будівництва ХОДА.

Пресслужба прокуратури опублікувала оперативні фото. На них — двір приватного будинку з гаражем, в якому видно автомобіль Toyota Prado (автомобіль такої марки вказував у електронних деклараціях Шахненко), а також документи, купюри доларів і євро на столі і підлозі в приміщенні.

 
 
 
 
 
Чи вилучено щось у підозрюваного під час слідчих дій, у повідомленні прокуратури не сказано.
 
Справу відносно представників підприємства-підрядника, відкритої за ч.5 ст. 191 КК України (привласнення державних коштів у складі організованої злочинної групи), передано до суду.
 
UPD Як уточнив речник прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко, ексзаступника голови Харківської ОДА підозрюють за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість, якщо вона спричинила тяжкі наслідки). Слідчі дії тривають.