При спробі підкупу детектива НАБУ затриманий директор Гутянського лісгоспу — джерело

22:00, 30 жов. 2019
 
При спробі підкупу детектива НАБУ затриманий директор Гутянського лісгоспу — джерело

Директор Гутянського лісгоспу Віктор Сиса затриманий при спробі дати хабар детективу НАБУ. 

Першим про це у Facebook написав народний депутат Олексій Кучер. Він також виклав фото ймовірно з місця події. На світлині — люди поряд з позашляховиком на узбіччі дороги. За інформацією Кучера, Сиса намагався підкупити детектива НАБУ хабарем у 100 тисяч доларів.  

Інформацію про факт спроби дачі хабаря Суспільному підтвердило поінформоване джерело у правоохоронних органах. Затримання, за даними співрозмовника, відбулося сьогодні ввечері. Місце слідчих дій, суму хабаря джерело не уточнило. 

Суспільне намагалося отримати офіційний коментар. Директор Харківського територіального управління НАБУ Юрій Кравченко телефоном сказав, що вперше про це чує і порекомендував звертатися зранку. 

Речниця центрального апарату НАБУ Світлана Оліфіра пообіцяла дізнатися і відповісти згодом. 

У поліції Харківщини відправили до НАБУ. В обласній прокуратурі нагадали, що процесуальне керівництво у таких справах веде Спеціалізована антикорупційна прокуратура. 


Віктор Сиса — директор ДП «Гутянський лісгосп». 17 липня його прізвище лунало на нараді з питань боротьби з незаконною вирубкою за участі президента України у Харкові. Руслан Чагаровський, який очолює ДП «Жовтневий лісгосп», звинуватив Сису у незаконних рубках на Харківщині.

Самого Сиси на нараді не було. Зеленський зателефонував йому і запросив у Київ на засідання Нацради з питань антикорупційної політики. 18 липня Сиса виступив перед президентом. Він відкинув звинувачення і сказав, що за його керівництва лісгосп став більше заробляти. Зеленський у свою чергу пообіцяв звернутися до правоохоронців, щоб ті «штовхнули» кримінальні справи щодо порубок.

У серпні додому до Сиси прийшли з обшуком детективи НАБУ. 

Фото: facebook.com/olexiykucher