Апеляційний суд визнав протиправним звільнення керівника ДБР Володимира Тимошка

9:33, 5 лис. 2019
 
Апеляційний суд визнав протиправним звільнення керівника ДБР Володимира Тимошка

Згідно з рішенням Другого апеляційного адміністративного суду, очільника теруправління Державного бюро розслідувань, що керує і Харківську область, Володимира Тимошка мають поновити на посаді. Про це кореспондентам Суспільного підтвердив сам директор.

«Я зараз приїхав до територіального управління ДБР. Здав заяву про своє поновлення на посаді на підставі рішення Апеляційного суду, де наказ про моє звільнення визнано протиправним. Його вже скасовано, його не існує. Я буду працювати відтоді, коли директор Державного бюро розслідувань допустить мене до виконання моїх службових обов’язків. Він повинен видати наказ про відновлення мене на посаді, ознайомити мене з цим наказом, зробити розрахунок коштів, які мені повинні додати за час вимушеного прогулу».

Володимира Тимошка вирішив звільнити директор бюро Роман Труба у кінці травня. Причина — закінчення випробовувального терміну і «невідповідність займаній посаді та недостатня професійність». Тимошко звернувся до суду.

На початку серпня Харківський окружний адміністративний суд поновив очільника відомства на посаді. Відповідно до рішення суду, у зверненні про Тимошка підстав для звільнення — не було. Апеляцію на таке рішення Роман Труба подав у вересні. Суд її не задовольнили.

Державне бюро розслідувань розташоване у Полтаві. Їхня діяльність охоплює також Харківську та Сумську області. Бюро розслідує злочини, що вчинили посадовці, судді або військові. Також ДБР веде справи, пов’язані з корупцією, злочинами у сфері службової діяльності.

Фото: Facebook / Володимир Тимошко