Призначення Кучера: перші слова нового голови Харківської ОДА на посаді

21:03, 6 лис. 2019
 
Призначення Кучера: перші слова нового голови Харківської ОДА на посаді

Новопризначений голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер під час представлення за участі президента України Володимира Зеленського у Харкові 6 листопада назвав три основні напрямки роботи на посаді — залучення інвестицій, вирішення проблем, пов’язаних з екологією, та боротьба з корупцією. 

Суспільне публікує промову Кучера:

«Мені дуже приємно, що ви довірили складну область. Ви вже зазначили, що ця область дійсно є складною. При цьому я налаштований на серйозну роботу. Ми з вами розмовляли не один раз про це. Всі пріоритетні завдання будуть озвучені мною пізніше, коли буде проведено аудит. Аудит — це дуже важливо. Ми будемо розуміти, що відбувалося, як відбувалося і що робити.

При цьому вже зараз хочу виокремити три напрямки. Це обов’язково інвестиції. Тут присутній вже Олександр Ярославський. Ми пообіцяли, що Служба безпеки України ні за ким бігати не буде. Від мене щодо інвестицій — це зелене світло в будь-яку державну інституцію. Будь ласка, приходьте, хто хоче інвестувати і вам треба інвестувати. Тому що Харківська область — прекрасна область. На мій погляд, найпотужніший регіон в нашій країні. Я підкреслюю, найпотужніший.

Друга теза — це екологія. Володимир Олександрович вже раніше підіймав це питання. Це наші ліси, кар’єри. Це все те, що відбувається тут.  

Третє — це корупція. Я є тепер особою, яка координує роботу правоохоронних органів. Для мене це дуже важливо. Повірте, ми дуже багато будемо з вами спілкуватися. І так як я колишній адвокат, який практикував у сфері кримінальної юстиції, я знаю, що таке кримінальне провадження. І я знаю, коли це профанація і імітація, а коли це дійсно розслідування. А тому, пробачте за таку прямоту, я вимушений буду контролювати як відбуваються ті розслідування, які розпочаті, і щодо тих, про які я вже знаю, які будуть.  

Корупція, корупція і ще раз корупція. Якщо ми поборемо корупцію — як раз це те, що співвідноситься з інвестиціями. Менше корупції — більше інвестицій.

Я всім дякую. Я принагідно дякую своїй сім’ї, всій своїй команді, тут моя дружина присутня, які мене підтримують. Я налаштований на роботу. На серйозну роботу. Я буду працювати 24 години, сім днів на тиждень. І за вашої підтримки, Володимире Олександровичу, ми змінемо тут багато». 

Окремо голова Харківської ОДА говорив про проблеми із опаленням у Харкові. 

«У нас історично так склалося так, що є Харківська область, а є Харків. Я неодноразово уже про це повідомляв. Це як начебто окремий регіон. Але дуже важливо, що я тепер як особа, яка очолює Харківську обласну державну адміністрацію, яка відповідає за всіх мешканців на території Харківської області. Харків не має особливого статусу. Тепер я відповідаю за тих людей, які є в Харкові, а їх більшість в місті Харкові. Де, наскільки мені відомо, є великі проблеми щодо опалення зараз. Сьогодні тепло, нормально, але через пару днів у нас будуть морози. І що робити тим людям, які замерзають? Це дуже серйозна проблема», — сказав Кучер.