Акції, які влаштували до дня приїзду Володимира Зеленського, тривали понад 4 години

17:13, 6 лис. 2019
 
Акції, які влаштували до дня приїзду Володимира Зеленського, тривали понад 4 години

До акціянтів, які чекали на Володимира Зеленського від 11:00 біля обласної адміністрації, президент не вийшов. Люди хотіли, щоб Зеленський звернув увагу на гуртожиток по вулиці Селянській, 25. Його мешканці протягом 10 років не можуть приватизувати квартири. У гуртожитку — близько 300 людей. Зараз будинок у власності Міністерства освіти та науки України. Люди хочуть, щоб приміщення перейшло на баланс міста.

«У нас не працюють ліфти, у нас немає гарячої води, навіть комунікацій немає. Сподіваємось, що приїхав саме президент України, який є головним гарантом громадських прав і свобод у цій країні», — говорить учасник акції Олександр Константінов.

Інша акція за 20 метрів проходила біля намету «Все для перемоги». Люди хотіли поспілкуватися з Зеленським щодо земельної реформи, вирубки лісів, відсутності опалення. Також і про розведення військ на Донбасі. Акцію проводив «Штаб супротиву капітуляції», до якого увійшли майже 30 громадських організацій та політичних партій.

«Усі ці розведення військ, зміни умов зустрічей у Нормандському форматі, які міняються просто на ходу, — це все КДБ грає проти акторського складу. Бо не тільки сам президент — актор. А й РНБО, половина міністерства — зараз є люди, пов’язані більш з акторською діяльністю. Ми хочемо, щоб президент до нас вийшов. Щоб він не боявся цього народу», — каже Марина Бобонець, учасниця акції.

Також під стіни обласної адміністрації прийшли мешканці модульного містечка, які хотіли звернутися до президента щодо отримання нового житла. За словами речниці Нацполіції області Олени Баранник, усього на акції прийшло майже 200 людей. Порушень — не було. Після того, як Зеленський поїхав з наради на підприємстві авіаційного заводу, пікетувальники сподівались побачити його біля обладміністрації. Президента чекали понад чотири години.

З Володимиром Зеленським вдалося поговорити учасникам акції проти Харківського міського голови Геннадія Кернеса. Пікет проводила громадська організація «Прорвемося», яку представляють Андрій Ільгов та Анатолій Ряснянський.

За словами Ільгова, до авіазаводу, де проводив зустріч Зеленський, приїхали, щоб привернути увагу президента до діяльності мера Харкова. Учасники акції вимагали створити парламентську тимчасову слідчу комісію для розслідування дій Кернеса. Після наради Зеленський вийшов до людей. Між ними відбувся такий діалог:

— Оцей холод, який він створив по всьому Харкову...
— Хлопці, все знаємо про холод. Чули. Про «Барабашово» чули. Про підприємства чули. Зараз на нараді все це обговорювали. Вирішимо ці питання.
— І по ТСК, так?
— Так.