Кучер складає депутатські повноваження, в окрузі №179 призначать нові вибори

17:37, 7 лис. 2019
 
Кучер складає депутатські повноваження, в окрузі №179 призначать нові вибори

В окрузі №179 у Харківській області, де на позачергових парламентських виборах переміг Олексій Кучер, найближчим часом мають призначити проміжні вибори.

Кучер став головою Харківської ОДА і за законом має скласти депутатські повноваження. 

«Так, написав (заяву — ред.), але я ще є народним депутатом. Погоджувальна рада в понеділок, перше пленарне засідання у вівторок», — сказав Кучер у коментарі Суспільному.

Після того, як Верховна Рада розгляне питання складення депутатом повноважень, Центральна виборча комісія оголосить в окрузі вибори, розповів речник ЦВК Костянтин Хівренко.

«Центральна виборча комісія протягом 10 днів призначає перевибори в одномандатному виборчому окрузі з відповідним номером. Розпочинається виборчий процес, який триває протягом 50 днів, потім день голосування, потім встановлення результатів, потім їх оголошення, потім визнання обраним відповідної особи Народним депутатом України», — сказав Хівренко.

179 округ включає місто Лозову, Зачепилівський, Кегичівський, Красноградський, Лозівський та Сахновщинський райони, нагадує координатор громадянської організації «Громадянська мережа «Опора» Микола Зінченко.

«Це по суті будуть нові вибори. Основними конкурентами на позачергових виборах був депутат Анатолій Гіршфельд (депутат трьох скликань, обирався по цьому округу двічі поспіль — ред.), голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. Вони були основними кандидатами, вони посіли 2 та 3 місця відповідно», — сказав Зінченко.

Сергій Чернов у телефонній розмові сказав, що у проміжних виборах участі не братиме. Анатолій Гіршфельд повідомив Суспільному, що поки не визначився. За процедурою, проміжні вибори у 179 окрузі відбудуться не раніше середини січня.