Тепло у Куп’янську і Чкаловській ОТГ має з’явитися до четверга — директор КП

11:48, 11 лис. 2019
 
Тепло у Куп’янську і Чкаловській ОТГ має з’явитися до четверга — директор КП

Комунальне підприємство «Обласний інформаційно-технічний центр», який обслуговує котельні у Куп’янську і Чкаловській ОТГ, продовжує домовлятися з компанією «Нафтогаз України» щодо отримання лімітів газу. 

Про це журналістам Суспільного повідомив директор КП «Обласний інформаційно-технічний центр» В’ячеслав Кошарний, який зараз перебуває у Києві.

За його словами, КП зобов’язалося виплатити «Нафтогазу» борг у сумі 105 млн грн, який накопичила компанія, що обслуговувала споживачів до «ОІТЦ». 

Договір на подачу газу для котелень В’ячеслав Кошарний очікує підписати найближчими днями.

Наразі три з восьми школи у Куп’янську відновили навчання, повідомила речниця Куп’янської міськради Катерина Романова. Ще п’ять шкіл у Куп’янську залишаються без тепла. На канікулах школярі третій тиждень. Завдання їм дають додому, розповів директор куп’янської школи № 4 Михайло Ільєнко.

Нагадаємо, у Куп’янську без тепла минулого тижня лишалися близько 10 000 людей. У місті працює лише частина котелень: ті, що на твердому паливі. Іншим не подали газ через неукладені угоди з Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України». Йдеться про дозвіл «Нафтогазу» на постачання палива. Його не надають через борги старого комунального підприємства, яке до 2017 року обслуговувало котельні в області. Вимога «Нафтогазу»: борги має сплатути КП «Обласний інформаційно-технічний центр». 

Через неукладені угоди з «Нафтогазом» лишаються без тепла й 3000 мешканців Чкаловської ОТГ. Там не працює газова котельня, повідомив голова ОТГ Віктор Соловйов. Школи та садочки підготували, щоб залишати дітей у закладах на подовжений день чи цілодобово. Проте через теплу погоду діти навчалися у звичному режимі. 

Фото: osvita.kupyansk-rada.gov.ua