Стрільба у метро: поліцейському обирають запобіжний захід (оновлено)

12:23, 14 лис. 2019
 
Стрільба у метро: поліцейському обирають запобіжний захід (оновлено)

До Московського райсуду Харкова доставили поліцейського, якого заарештували після стрілянини на станції метро «Наукова». 

Прокурор Михайло Жорняк просить взяти капрала під варту та відсторонити від посади. Захист виступає проти. Сам поліцейський сказав: не має, що додати до слів адвоката.

UPD Як повідомляє кореспондент Суспільного, захисниця підозрюваного Людмила Дробчак сказала суду, що у поліцейського є порушення психіки, тому він приймає заспокійливі препарати. Вона просить не позбавляти його волі, оскільки це може негативно позначитися на його психологічному здоров’ї, та взяти під цілодобовий домашній арешт.

UPD 15.48 Суд задовольнив клопотання прокурора і взяв підозрюваного під варту на 60 діб.

Подробиці засідання дивіться у випусках Суспільного пізніше. 

Підозру за статтею «Посягання на життя працівника правоохоронного органу» поліцейському оголосили 12 листопада. Максимальне покарання за цим кримінальним провадженнням — до 15 років колонії або довічне позбавлення волі.

Підозрюваний — 22-річний капрал поліції Андрій Кобцев. Його затримали після стрілянини у метро на станції «Наукова» у ніч проти вівторка. У поліцейського вилучили речовину, схожу на психотропний засіб.

Як раніше розповів речник ДБР Олександр Білка, тієї ночі Кобцев чергував на станції. Він «начебто помітив сторонніх осіб на зачиненій станції», повідомив про це до чергової частини і зачинився в одній з кімнат. Коли на станцію прибув спецпідрозділ «ТОР», поліцейський відкрив по них стрільбу. 

«Коли вийшов з приміщення, здійснив кілька пострілів з табельної вогнепальної зброї у бік спецпризначенців. Роззброївши поліцейського, його затримали», — сказав Білка.

Сторонніх на станції не знайшли.