Місяць від початку опалювального сезону: скільки будинків без тепла

19:28, 15 лис. 2019
 
Місяць від початку опалювального сезону: скільки будинків без тепла

«Харківські теплові мережі» увімкнули опалення у всіх будинках міста. Таку інформацію від підприємства сьогодні, 15 листопада, отримали в обладміністрації. Про це повідомив директор обласного Департаменту житлово-комунального господарства Сергій Магдисюк. Опалювальний сезон у місті стартував рівно місяць тому.

У квартирі Любові Богдашко 14 градусів тепла. Жінка мешкає по вулиці Отакара Яроша, 17А. За місяць від початку опалювального сезону батареї були теплими лише кілька годин, 6 листопада, розповідає пенсіонерка.

«Гріємося теплим одягом. У мене тут є ще електрогрілка, якою хоч трошки підігріваюсь. Тому що неможливо! І жилетка, і плед — все на себе, бо дуже холодно. Дзвонили і в ХТМ, ходили безкінечно в ЖЕК, вже написали на сторінку до Кернеса. Всім набридлі. У диспетчерській службі 1562 — хто бере, хто не бере. Я вже дзвонила о 6 ранку, питала в чому причина. Ніхто нічого не каже, а тепла немає», — говорить Богдашко.

У сусідній квартирі на першому поверсі мешкає родина Ткаченків. 

«У нас квартира-студія без дверей. Але через те, що зараз дуже холодно, ми повісили ковдру. Мабуть, не дуже гарно, але трохи рятує. Вона зберігає тепло. Ось донька через цю холоднечу хворіла», — розповідає Анастасія Ткаченко.

За даними з сайту міської диспетчерської служби, протягом дня та до 18:00 отримали майже 700 звернень від містян про відсутність опалення. Кожне десяте з них — від мешканців Павлового поля. 

«Ми чудово знаємо, що є проблеми — багато будинків досі без тепла. Відповідно до інформації "тепловиків", триває робота по внутрішньобудинкових мереж. Як довго вона триватиме? Я не берусь сказати», — зазначив Сергій Магдисюк. 

Напередодні заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Андрій Руденко відсутність опалення у частині харківських будинків пояснював так: 

«Оцінюю старт сезону так, як оцінюють його усі харків’яни. Що стосується нашої роботи, яку ми повинні зробити, ми її виконуємо. Я розписую достатньо багато пошти. Деякі заявки дублюються, деякі заявки помилкові. Туди відправляємо людей, а там опалення вже є. І такі моменти теж бувають. Я гадаю, що цього тижня ми максимально усе увімкнемо, якщо є проблеми», — каже Руденко.

Скільки будинків лишаються без тепла та чому — Суспільне намагалося дізнатися в офісі «Харківських теплових мереж». Ані речниця підприємства, ані директор на телефонні дзвінки не відповідають. Речник мерії Юрій Сидоренко сказав, що таких даних від «тепловиків» сьогодні отримати не зміг.