Розтрата на відновленні Балаклії після вибухів 2017-го: слідчі поновили розслідування

18:48, 27 лис. 2019
 
Розтрата на відновленні Балаклії після вибухів 2017-го: слідчі поновили розслідування

Правоохоронці поновили розслідування кримінальних проваджень, відкритих за фактом привласнення коштів під час реконструкцій у Балаклії. 

Розслідування поновили тиждень тому, розповів сьогодні, 27 листопада, на виїзному засіданні комітету Верховної Ради України з питань антикорупційної політики у Харкові очільник Головного управління Нацполіції Харківської області Валерій Сокуренко.

«Посадовими особами управління житлово-комунального господарства, будівництва та розвитку інфраструктури Балаклійської міської ради товариство «Промбуд» протягом 17-18 років укладено низку договорів щодо капітального ремонту житлових об’єктів у місті Балаклія на загальну суму понад 6,8 млн грн. Даними посадовими особами було внесено недостовірні дані до актів обстеження руйнування будівель, дефектів, кошторисної документації щодо обсягів необхідних будівельних робіт та вартості будівельних матеріалів, що призвело до завищення вартості цих договорів на загальну суму понад 1 млн грн», — сказав Сокуренко.

Будинки, об’єкти інфраструктури у Балаклії ремонтували після вибухів на місцевому арсеналі у 2017 році. На відновлення тоді надали близько 300 млн грн з обласного та державного бюджетів. Згодом правоохоронці відкрили чотири провадження щодо привласненя майна. Частину з них закрили. За версією слідства, роботи проводилися за завищеними цінами.

Внаслідок вибухів на Балаклійському арсеналі 2017 року, за словами Сокуренка, були зруйновані 93 житлові будинки були зруйновані, ще 231 пошкоджені частково.

На території військової частини в Балаклії горіло тричі — у 2017, 2018 та 2019-му. 

15 листопада 2019 року це сталося під час планового розмінування. Троє військовослужбовців загинули. Четверо отримали поранення.