Поліція порушила кримінальне провадження за фактом масового хуліганства в метро

19:26, 10 лют. 2019
 
Поліція порушила кримінальне провадження за фактом масового хуліганства в метро

Стрибки через турнікети на станції метро «Архітектора Бекетова» поліція розслідує як хуліганство. Трьох затриманих підлітків опитали і відпустили додому, розповіла кореспондентам UA: Харків речниця Нацполіції Харківщини Олена Соболевська.

Відео, як все відбувалося, опублікував у мережі Instagram користувач Dima.total. На кадрах видно, як юнаки перестрибують через турнікети і біжать ескалаторами до платформи. У дописі зазначено, що «це був протест проти подорожчання у метро» і у ньому взяли участь 40 людей.

За словами Соболевської, сталося все у суботу, близько 22:00. Через турнікети на станції «Архітектора Бекетова» стрибали близько 20 людей. Ще 8 були присутні, громадський порядок не порушували.

Поліцейські, які чергували в метро, затримали трьох учасників події, говорить Соболевська. Двом з них по 16 років, ще одному — 15 років. Підлітків опитали в присутності батьків та відпустили. У поліції відкрили провадження за статтею «хуліганство, яке вчинене групою осіб». Це до 4 років ув’язнення.

Речник харківського метрополітену Олексій Бітнер каже, що нині у комунальному підприємстві чекають на висновки слідства. Чи є збитки для підземки, обіцяє відповісти у понеділок.

Відео: instagram/total.dima