Мріяла зіграти Джульєтту: колеги розповіли про загиблу у аварії балерину Світлану Ісакову

18:36, 12 сер. 2019
 
Мріяла зіграти Джульєтту: колеги розповіли про загиблу у аварії балерину Світлану Ісакову

Прощання із солісткою балету СХІД OPERA Світланою Ісаковою відбудеться 13 серпня, розповів генеральний директор театру Олег Оріщенко. Танцівниця загинула в аварії на Полтавщині. Вона прилетіла зі своїм чоловіком з відпочинку та їхала у маршрутці до Харкова.

«Поки я не почув від мами цю новину, ну, я не вірив. Це артистична кімната, де готувалася до своїх виступів Світлана Ісакова. Це її стіл. От. Усі пішли у відпустку, а вона ще працювала», — розповідає Олег Оріщенко.

У Харківському театрі опери та балету Світлана працювала з 2009 року. Виконувала головні і другорядні ролі. Танцювала у постановках «Собор Паризької Богоматері» та «Попелюшка».

«Спілкувались про майбутні плани її, про те, чим би вона хотіла подивувати наших глядачів. Це було її бажання ввестися в роль Джульєтти в балеті Прокоф’єва Ромео і Джульєтта. Це була її мрія», — каже генеральний директор театру.

Відео з репетиції у танцювальному залі. Артистка готується до виступу у балеті «Корсар».

«Неймовірно працьовита, я таких люто працьовитих людей не зустрічала. Вихідних у нас ніколи не було», — говорить народна артистка України Інна Дорофеєва.

Балетний педагог Інна Дорофеєва познайомилась зі Світланою п’ять років тому. Тоді народна артистка України переїхала з Донецька до Харкова.

«Я побачила, що є дівчинка, яка віддає все серце і всю душу танцю, грамотно вивчена. І хлопчик — Льоша Князьков. Ось я їх взяла, і ми стали працювати, готувати партії, — згадує педагог. — Тут Світлана стояла. І як тепер я буду давати уроки без неї — не знаю».

Олена Мацакова працювала разом зі Світланою. У них була спільна гримерка. Каже: перервала відпустку і повернулася до Харкова, коли дізналася про загибель подруги.

«У неї неймовірне було бажання танцювати і для цього вона дуже, дуже багато працювала. Так, напевно, як ніхто, — говорить Олена. — Завдяки Світлані я познайомилася зі своїм чоловіком, ми спілкувалися родинами. Світлана така людина, якій я багато чим завдячую».

Напередодні відпустки Світлана опублікувала на своїй сторінці в соцмережі три відео.

«Вона хотіла зробити проморолик, який би презентував її як балерину. Планувала приїхали з відпустки і закінчити його вже повністю. Я вважаю, що цей проморолик все ж таки буде закінчено», — каже Олег Оріщенко.

Фото: Facebook/Світлана Ісакова