Викрадення фермера на Харківщині: прокуратура передала cправу до суду

15:01, 13 сер. 2019
 
Викрадення фермера на Харківщині: прокуратура передала cправу до суду

Слідчі прокуратури передали до Московського районного суду Харкова обвинувальний акт стосовно 52-річного харків’янина, якого підозрюють у замовленні викрадення та вбивства місцевого фермера у листопаді 2018 року.

Про це розповів начальник відділу прокуратури області Валерій Кадигроб.

«Підозрюваний, теж фермер, співпрацював із фірмою потерпілого та був добре обізнаний про статки колеги. Після чергової сварки на ґрунті боргів та фінансових зобов’язань бізнес-партнер вирішив викрасти товариша, а після того, як жертва перепише на нього свої активи, — убити. Для цього зловмисник через знайомих підшукав виконавця вбивства», — розповів Кадигроб.

За його словами, підозрюваний заплатив вбивці кількадесят тисяч гривень — на транспорт, мобільний зв’язок, оренду будинку, де переховували викраденого фермера. Після виконання замовлення підозрюваний обіцяв заплатити йому більше, каже прокурор.

Йдеться про подію, що відбулася у листопаді 2018 року. За версією слідства, підозрюваний замовив викрадення 42-річного фермера. Привіз його до приватного домоволодіння, де переховував та мав убити фермера. Наступного дня від імені фермера підозрюваний надіслав його дружині повідомлення про те, що його викрали, і якщо вона хоче побачити його живим, має передати певну суму грошей. Оперативники затримали підозрюваного, фермер залишився живим.

Чоловіка обвинувачують у організації викрадення людини, організації замаху на умисне вбивство на замовлення з корисливих мотивів та незаконному зберіганні бойових припасів. Санкція статей передбачає довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. Нині підозрюваний під вартою, говорить Кадигроб.