Повалений вдруге: на Холодній Горі знесли будівельний паркан

18:26, 11 вер. 2019
 
Повалений вдруге: на Холодній Горі знесли будівельний паркан

Паркан, що поряд зі станцією метро «Холодна Гора», знесли учора ввечері. Зробити це місцеві мешканці попросили представників політичної партії Національний корпус, розповів Олег Чигрін.

Чигрін у будинку навпроти, на 8 поверсі, мешкає майже 20 років. Каже, місяць тому за парканом почали будувати кіоски.

«Мені не подобається те, що раніше, виходячи на тротуар, я бачив широкий простір, а тепер просто бачитиму якийсь коридор незрозуміло з чим. Це давить психологічно. Я не бачу гострої потреби для міста тут у таких кіосках».

Олег каже, наприкінці серпня цей будівельний паркан вже зносили. Робили це місцеві мешканці та Нацкорпус. Потім огорожу відновили.

«І як ми бачимо, уже заливають фундамент — тобто це буде не МАФи, а капітальне будівництво. Ми насправді й проти МАФів»,— розповідає місцевий мешканець Андрій Іванченко.

З питанням, що саме зводять поряд з метро місцеві вчора прийшли до очільниці Новобаварської райадміністрації Тетяни Цибульник. Якщо це капітальне будівництво, то дозвіл на видачу землі мають надати на сесії міськради. Ось що їм відповіла Цибульник.

«Там немає жодних наливайок, там будуть тільки продукти. Наскільки я знаю, молочні, одяг. Давайте ми зустрінемось там з забудовником, там буде виконувач обов’язків голови адміністрації, там буде юрист від забудовника. Тому що я це у соцмережах бачила і я їм подзвонила і вони сказали, що вони там будуть сьогодні з документами».

Із забудовником місцеві мали зустрітися о 19:00. Прийшов тільки виконувач обов’язків голови Холодногірської адміністрації Григорій Кашлаков.

«Площа — невідома. Треба буде дочекатися забудовника і ми тоді все вже подивимось Дочекаємось забудовника, у якого є проєкт. Я не пам’ятаю, яка фірма. Я не пам’ятаю, хто у проєкті записаний».

До людей представники забудовників не прийшли. Тоді представники Національного корпусу почали трощити огорожу. 

Сьогодні з 09:00 ранку паркан намагалися відновити будівельники, каже Андрій Іванченко. Він спілкувався з робочим.

«Він буде сидіти й чекати, поки я відійду. І поки я буду тут стояти, він ніяких дій робити не буде. Я ходив кожні пів години, вони якісь дії проводили, але встановлювати паркан — вже не встановлювали. Вони там розпилювали щось».

За словами Цибульник, договір на забудову підписувало комунальне підприємство «Сучасне місто». З питанням, що саме будуватимуть біля метро, кореспонденти Суспільного звернулися до офісу підприємства. На місці керівництва — не було.

«Мені потрібно ознайомитися. Ці питання, які ви задаєте, я не можу відповісти — не уповноважений», — відповів юрист підприємства Максим Дейнега.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею «Самоправство» після першого повалення, розповіла речниця Національної поліції Харківщини Ольга Грабар. Слідчі також перевіряють законніть забудови. Результатів ще не мають. Також вчора, 10 вересня, надійшла інформація щодо повторного знесення забору. Цю заяву, каже Грабар, долучили до справи.