Обвинувачені батьки оскаржуватимуть вирок у справі про загибель 3-річного хлопчика

18:10, 17 вер. 2019
 
Обвинувачені батьки оскаржуватимуть вирок у справі про загибель 3-річного хлопчика

В апеляційному суді мали розпочати слухати справу про смерть дитини. За склом — батьки 3-річного хлопчика, який помер від катувань. Рік тому їм оголосили вирок, а сьогодні обидва його оскаржують.

Батько просить відкласти слухання через те, що не встиг прочитати матеріали справи.

«Вважаю, що не можу розпочати засідання, бо в мене ще триває процес ознайомлення. Я погано читаю, погано пишу. Нині майже закінчив 1 том з двох», — говорить обвинувачений Денис Полетікін.

Родина мешкала у приватному будинку на Москалівці. Слідчі з’ясували — дитину бив батько. Він зламав хлопчику ногу та ребра. Скаліченого Максима батьки не показували медикам. Швидку викликала знайома матері, яка прийшла в гості. За 3 дні хлопчик помер у лікарні від травм та виснаження.

9 жовтня минулого року оголосили вирок. Батька визнали винним у катуваннях та відправили за ґрати на 10 років — це максимальне покарання. Матір, яка не завадила чоловікові бити сина, засудили до 8 років колонії. В апеляції для себе Наталія Лебединець просить умовного терміну.

Віталій Неманіхін — дядько загиблого хлопчика. Каже, що він проти оскарження вироку.

«Про те, що знущаються з дитини я знав тільки зі слів сусідів. Звертався у соціальні служби нашого району, але ніхто міри не приймав. Обвинувачені вже не раз писали про те, що не можуть ознайомлюватися з матеріалами справи. То в них живіт болить, то голова — вони просто затягують процес», — говорить Неманіхін.

Оскаржує вирок Жовтневого райсуду й прокуратура.

«Прокуратура у своїй апеляційній скарзі поставила питання, щодо необхідності скасування вироку стосовно обвинуваченої Лебединець. Їй призначили 8 років позбавлення волі. Ми будемо підтримувати призначення покарання в обсязі 10 років позбавлення волі, що є максимальною мірою покарання», — говорить прокурор Олександр Бєляєв.

Суд клопотання обвинувачуваного задовольняє. Слухання відтерміновують. Усі апеляційні скарги за справою мають розглянути 15 жовтня.