Жовто-синій прапор у пробірці: програми для Наукових пікніків підготували понад 40 закладів

19:14, 21 вер. 2019
 
Жовто-синій прапор у пробірці: програми для Наукових пікніків підготували понад 40 закладів

У суботу, 21 вересня, у Покровському сквері відбулися Наукові пікніки. Захід проходив у Харкові у дев’яте, розповів співорганізотор Наукових пікніків Артем Коновалов.

«У нас молодь патріотично налаштована? До підйому державного прапора шикуйсь — струнко! — викладач показує експеримент з речовина у наметі фармацевтичного університету. — У нас був зелений тархун, а вийшов жовто-синій прапор України. За синіє небо і жовте колосся боротися треба, щоб краще жилося. Ось вам — маємо прапор у пробірці».

Досліди, експерименти та різні програми для харків’ян підготували понад 40 закладів.

«Цього разу дев’яті Наукові пікніки, шостий рік, четверта локація і тільки одна-єдина мета незмінна. Це мета робіти вітчизняну освіту і науку крутою, щоб отакі малі надихалися вже зараз, що освіта може бути якісною, яскравою. Є Єврозона — перша в Харкові програма представництва ЄС в Україні. Окрема локація, яка розказує про усі можливості сусідства та добросусідства», — говорить Артем Коновалов.

В наметах можна потримати в руках павука чи мадагаскарських тарганів, дізнатися про екологічні ініціативи та поводження з відходами, виміряти нітрати у фруктах та овочах.

«Всі щось бачать, всі долучаються до науки. Коли вони приходять сюди, вони малюють те, що побачили. Вони стають такими креативними кореспондентами. У нас вже є малюнок павука, ящура чи крокодила. Ось павук. Хлопець знає літери «О» та «А», а я йому допомогла дописати що це», — розповідає Олена Зіненко, кураторка лабораторії «Дитячий майданчик»..

У неділю, 22 вересня, на цьому ж майданчику вперше відбудуться Культурні пікніки.

«Ми сподіваємося, що формат Культурних пікніків зайде, бо Наукові вже перевірені не перший рік і глядач свій є. Подивимося, як тепер зайде, коли будуть не заклади освіти та науки, а культури, мистецтва і креативу», — каже Артем Коновалов.