«Ні капітуляції»: біля управління СБУ у Харкові протестували після заяви Зеленського

22:49, 1 жов. 2019
 
«Ні капітуляції»: біля управління СБУ у Харкові протестували після заяви Зеленського

Під стіни Управління СБУ в Харківській області вийшли з протестом після заяви президента України Володимира Зеленського про погодження «формули Штайнмайєра» щодо проведення місцевих виборів в ОРДЛО.

На думку учасників протесту, серед яких були представники політичних партій «Національний корпус», «Правий сектор», організації «Фрайкор», прийняття цього рішення є посяганням на територіальну цілісність та державний суверенітет, а також порушенням Конституції України.

Учасники акції вимагають оприлюднити повний текст документу, погодженого представником України у Тристоронній контактній групі в Мінську Леонідом Кучмою. В разі, якщо він підписаний на умовах Росії, глава МЗС Вадим Пристайко та представник України у ТКГ мають піти у відставку, впевнені учасники протесту, крім того, проти них має бути відкрите кримінальне провадження.

Протестувальники скандували «Ні капітуляції!», «Слава Україні! Героям Слава!», «Слава нації! Смерть ворогам!». Лист із вимогами передали в УСБУ.


Нагадаємо, сьогодні на брифінгу Володимир Зеленський заявив про погодження тексту «формули Штайнмайєра».

«Що це таке? Тимчасовий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, відомий також як закон про особливий статус Донбасу, починає діяти на постійній основі. За умови, коли там відбудуться місцеві вибори, проведені згідно Конституції та законодавства України, а також після публікації звіту ОБСЄ, що вибори відбулись за стандартами ОБСЄ та міжнародними стандартами демократичних виборів. Це означає, що ніяких виборів під дулом кулеметів не буде і не може бути», — сказав Зеленський.

Вибори на території ОРДЛО мають відбуватися за умови, якщо Україна контролюватиме кордон, а «будь-які війська» мають бути виведені, додав президент. Він також сказав, що парламент у обговоренні із суспільством має розробити і ухвалити новий закон по Донбасу.

«В цьому новому законі не буде перейдено жодної червоної лінії... Не буде ніколи ніякої капітуляції», — сказав глава держави.