Частина гуртожитку та навчальний корпус ХПІ лишаються без тепла

18:04, 13 лис. 2019
 
Частина гуртожитку та навчальний корпус ХПІ лишаються без тепла

У частині гуртожитку № 1 Харківського політехнічного університету немає тепла. Опалення тут увімкнули минулої п’ятниці, а напередодні прорвало трубу. Зараз на місці працюють ремонтники вишу.

«Ведуться ремонтні роботи по усуненню дефекту в опалювальній батареї. Сподіваюся до вечора все зроблять. Ця проблема пов’язана з 1 та 2 секцією гуртожитку. Почали подавати тепло, ось з батареї потекло. Немає того тиску, щоб обігріти гуртожиток. Тому ми усуваємо, міняємо труби. На сьогодні подали тепло в усіх 15 гуртожитках», — розповідає проректор університету Магамедємін Гасанов.

В іншій частині гуртожитку тепло. Температура сьогодні вища за 20 градусів, говорить студент Ілля Березін.

«Як ви бачите, я ходжу без футболки, бо дуже жарко. Блок розташованій на сонячній стороні. Сьогодні дуже теплий день, тому так, спекотно. Кілька тижнів тому, коли були ще без опалення, в кімнаті десь 15-16 градусів температура сягала. А в коридорі взагалі десь 12 градусів, дуже холодно», — каже Березін.

Тепла в гуртожитку не було до минулої п’ятниці. Тоді керівництво політеху дозволило користуватися обігрівачами, говорить директор студмістечка Володимир Зімненко.

«Перевіряли навантаження, щоб нічого не було пожеж та закорочення. Тому що цьому гуртожитку понад 90 років. У 1956 році його відкрили після реставрації, проводка тут відтоді. Зараз місто ж тепла не давало. Перерито було і тут, і там. У цьому гуртожитку опалення дали в останню чергу».

Немає тепла й в корпусі У4. Він, як і 1-й гуртожиток, розташований на Пушкінській.

«В аудиторіях прохолодно. Гріємося колективно, іноді сідаємо втрьох та майже не знімаємо куртки. Але є й аудиторії, в яких достатньо тепло. Принаймні, в цьому корпусі. Викладачі, як і ми, сидять з чаєм та у верхньому одязі», — розповідає студентка Ірина Роса.

За словами Гасанова, тепла немає через проблеми з міськими мережами.

«У тисячній трубі, яка прокладена по магістралі, відсутній теплоносій. Зі свого боку до сезону ми були готові вчасно», — каже проректор.

Коли в навчальному корпусі подадуть тепло та чи ремонтують мережі, заступник мера з житлово-комунальних питань Андрій Руденко коментує так:

«По гуртожитках — все включено. Якщо десь не дали, нехай дзвонять. Будемо розбиратися, бо від вас чую вперше. Це питання зараз візьму під контроль».

За словами Руденка, нині тепло увімкнули в 98,5% житлових будинків, в 98% лікувальних установ та об’єктів культури, а також повністю в лікарнях, дитячих садках та школах. Це дані «Харківських теплових мереж». Комунальники обіцяють, що закінчать роботи з підключення до кінця тижня. Далі — почнуть налагоджувати систему водопостачання.