Штовхали, погрожували та не давали працювали: медики 8-ї лікарні звернулися до поліції через конфлікт з відвідувачами

18:44, 19 лис. 2019
 
Штовхали, погрожували та не давали працювали: медики 8-ї лікарні звернулися до поліції через конфлікт з відвідувачами

Дві працівниці 8-їміської клінічної лікарні на Салтівці написали заяви до поліції через конфлікт з відвідувачами.

Про це кореспондентам Суспільного розповів заступник начальника Немишлянського відділу поліції Сергій Волобуєв:

«Вони вказали, що активісти вчора прийшли в медичний заклад, пред’являли претензії щодо ненадання медичної допомоги нашої потерпілої, яка померла у 18-й лікарні. І нанесли тілесні ушкодження, обвинувачуючи лікарів у тому, що трапилось. Особи встановлені. Чотири особи. Вони будуть викликатись, будуть проводитися очні ставки, інші слідчі дії».

Відео, на якому чоловік з камерою у приміщенні лікарні штовхає та б’є по обличчю працівницю медзакладу, опублікували у соціальній мережі. Цей чоловік — Юрій. Свого прізвища журналістам не називає. Р озмову знімає на камеру.

«У мене просто немає його. У мене немає прізвища», — каже чоловік.

На питання, чому штовхав лікарку, відповідає так:

«А тому що вона вдарила мене спочатку по камері, по моєму майну, а потім по обличчю. Звичайно, її ніхто не бив, а легенько привів до тями. Тому що вона дійсно поводила себе дуже агресивно. Якби я їй дав здачі — вона б потребувала медичної допомоги».

Відео з 8-ї лікарні у мережі виклав блогер Ален Хубуа. Для чого прийшов до лікарні, пояснює так:

«Прийти й отримати відповіді на запитання: чому відмовили? У цій ситуації було дві людини — завідувачка та оця старша медсестра. Ми прийшли й допомогли отримати цю відповідь. Тобто це народний такий хід».

Головний лікар 8-ї лікарні Євген Сиротніков прокоментувати цю ситуацію пообіцяв пізніше. У міському Департаменті охорони здоров’я цей випадок поки не коментують. Речник мерії Юрій Сидоренко сказав: із ситуацією розбираються.

Нагадаємо, минулого тижня у лікарні №8 відмовили у госпіталізації 77-річній харків’янці. Жінку карета швидкої допомоги доправила до приймального відділення за направленням терапевта. Згодом швидка відвезла літню жінку до 18-ї лікарні. У швидкій пенсіонерка пробула майже три години. Померла у терапії 18-ї лікарні. Про це розповіла донька жінки Олена Лиманська. Кадри, як перед нею зачиняють двері, Олена зафільмувала того дня. За фактом ненадання медичної допомоги у прокуратурі області відкрили кримінальне провадження.