Харківські політологи: «Кернес мобілізує свій електорат»

15:28, 9 тра. 2019
 
Харківські політологи: «Кернес мобілізує свій електорат»

На мою думку, це вже початок парламентської передвиборчої кампанії», так політолог Антон Авксентьєв оцінює появу двох петицій на сайті мерії і те, що їх підтримав очільник міста.

«Геннадій Кернес мобілізує свій електорат. На президентських виборах він публічно підтримував Петра Порошенка, який зараз уособлюється з такою проукраїнською опозицією до вже нового Президента Володимира Зеленського. І щоб нівелювати цей, як вважається, негативний такий шлейф, він робить такий от символічний крок, мобілізуючи своїх контрмайданних прихильників», вважає Антон Авксентьєв.

Петиції з проханням повернути ім’я маршала Жукова проспекту та станції метро, а також прибрати з майдану Свободи намет «Все для перемоги», були зареєстровані на сайті Харківської мерії 8 травня, з різницею у годину. Геннадій Кернес закликав містян підтримати обидва звернення. «Я зроблю все залежне від міської влади, щоб втілити запропоноване в життя», йдеться у дописі, який з’явився на сторінці мера у Facebook.

На думку Авксентьєва, петиції склав «хтось з пулу Кернеса».

Про те, що звернення Кернеса до містян є стартом передвиборчої кампанії, вважає і політологиня Юлія Біденко.

«Сьогодні Україна, як ніколи, знаходиться в ері популізму. І тому міський очільник він також намагається загравати з настроями певного електрорату. Підтримка з боку Геннадія Адольфовича певних депутатів, вона завжди була відчутна на рівні, принаймні, міста. Я нагадаю, що від Харкова ми будемо вибирати 7 депутатів-мажоритарників. За результатами минулої кампанії лише один депутат не був фактично афільований до кіл Геннадія Кернеса. Тому зараз дуже важливо буде для нього проштовхнути або підтримати певних депутатів, які будуть представляти місто Харків і Харківський регіон у Верховній Раді наступного скликання. Таким чином, можна забезпечити певне харківське лоббі. Також проштовхувати певні законопроекті», сказала Біденко у коментарі кореспондентам UA: Харків.

Народних депутатів Верховної ради 9 скликання українці обиратимуть 27 жовтня 2019 року.

Фото: сайт Харківської міської ради