Автошкола, в якій навчалась Олена Зайцева, більше не працює

16:59, 31 тра. 2019
 
Автошкола, в якій навчалась Олена Зайцева, більше не працює

Про закриття автошколи, в якій навчалась Олена Зайцева, сьогодні повідомив Владислав Криклій. Він начальник Головного сервісного центру МВС України.

Автошкола повинна була усунути недоліки, про які їх сповістила акредитаційна комісія. Вони стосувалися матеріально-технічної бази, розповідає Криклій.

«Це там плакати, комп’ютери, столи, площа... Автошкола мала всі можливості їх усунути. Не можу сказати, що були суттєві недоліки, власне, які неможливо усунути. Я гадаю, що через суспільний резонанс, який існує наразі, вони вирішили не усувати ці недоліки. Тому що розуміють, що однаково буде на них певне навантаження з боку інформаційних медійних компаній».

Владислав Криклій. Фото: hsc.gov.ua

Усунути недоліки автошкола мала у квітні. Тоді діяльність підприємства була тимчасово зупинена. Криклій говорить, за визначені 2 тижні автошкола не відреагувала. Місяць тому її позбавили акредитації.

Нагадаємо, перевірку автошколи поліцейські закінчили у лютому цього року. Виявили порушення ведення документації, відсутність трьох навчальних класів, переобладнання транспорту без відповідної реєстрації. Про це на повідомив начальник Слідчого управліня Нацполіції Харківщини Сергій Чиж. Він каже: поліцейські також з’ясували, що Олена Зайцева у певні дні на заняттях не з’являлась.

Про позицію автошколи кореспонденти UA:Харків намагалися дізнатися за телефонами, що вказані на сайті підприємства. Протягом дня там на дзвінки не відповідали.

Олена Зайцева  одна з двох обвинувачених у справі про аварію на вул. Сумській. Сталася ДТП у жовтні 2017 року. Тоді на перехресті Сумської та Мечникова зіткнулися Lexus, яким керувала Зайцева, та Wolksvagen Touareg, за кермом якого був Геннадій Дронов. Внаслідок аварії загинули 6 людей, ще стільки ж були травмовані. За версією слідства, Зайцева виїхала на перехрестя на червоне світло.

Наприкінці лютого суд виніс вирок 10 років позбавлення волі для обох водіїв. Їхні захисники оскаржують це рішення. Апеляційний суд Харківщини призначив розгляд справи на 14 серпня