«Приїхали з тесаками та каструлею супу»: деталі рейдерського захоплення під Валками

13:27, 24 лип. 2019
 
«Приїхали з тесаками та каструлею супу»: деталі рейдерського захоплення під Валками

Фермерське підприємство під Валками, яке за версією поліції учора намагалися захопити півсотні чоловіків, і досі охороняють місцеві мешканці. Навколо тракторної бригади у селі Велика Губщина виставлені патрулі, розповів кореспондентам UA: Харків керівник сільгосппідтриємства «Маяк» Станіслав Губський.

За словами Губського, понад півсотні чоловіків приїхали до села у вівторок ввечері. На захист сільгосппідприємства вийшли близько 60 місцевих жителів.

«Ми стали біля воріт, на в’їзд в тракторну бригаду. Щоб же техніку не почали звідсіля витягувати та зерно там вивозити. Отут оборону прийняли, а між нами там стала поліція. Втрутився потім спецназ, поклали цих людей на землю за секунди, навіть не хвилини. Це відбувається десь біля о пів на першу ночі», каже Губський.

Поліцію на місце викликав сам Губський. Він говорить, до сутичок між жителями села та групою невідомих чоловіків не дійшло.

«При огляді машин виявили тесаки, електрошокери, балончики різні. Хлопці були налаштовані так як треба. Приїхали, вочевидь, не на один день. Багажники забиті. Там здорова каструля супу, там хліба ящик. Картопля, салати, одяг», розповів керівник сільгосппідприємства.

Нагадаємо, цієї ночі до районного відділу поліції у Валках силовики доправили 46 людей. Серед них є громадяни Росії та мешканці окупованих територій, розповіла речниця поліції Харківщини Олена Баранник. Слідчі встановили, що за допомогою підроблених документів було змінено власника та керівника приватного сільгосппідприємства «Маяк». 

Затриманих немає, говорить Баранник. Учасників конфлікту опитують

UPD 15:45: Всі 46 чоловіків, які були доставлені до райвідділу, нині затримані. Про це розповів начальник слідчого управління Нацполіції Харківщини Сергій Чиж. Підозри їм ще не висунули.

«З’ясувалося, що невстановлені особи підробили та використали завідомо підроблений офіційний документ, а саме договір позики грошових коштів. І підробки договору позики», – говорить Чиж.

Розслідують справу за трьома статтями «протиправне заволодіння майном підприємства», «шахрайство» та «підроблення та використання підроблених документів».