Лебедям в оновленому Саду Шевченка достатньо місця — орнітологиня

19:55, 26 лип. 2019
 
Лебедям в оновленому Саду Шевченка достатньо місця — орнітологиня

Листя салату та спеціальний корм. Так снідає пара чорних лебедів у Саду Шевченка. Птахів годують тричі на день. Охоронці стежать за тим, щоб харків’яни не пригощали лебедів. Їжа, сприйнятна для людей, небезпечна для лебедів, каже орнітологиня Тетяна Атемасова.

На її думку, лебедям комфортно в озері. Якщо ці лебеді виросли в розпліднику, то звикли до шуму, і така атмосфера їм не дуже заважає, каже фахівчиня.

«Будиночку цілком достатньо для цієї пари. Вони молоді, невеличкого розміру, цілком можуть там сховатися від дощу, граду, сонця. Але сонце для них не є проблемою. Лебідь чорний, веде своє походження з Австралії. Ця пара не з Австралії, цю пару, напевно, вивели у неволі, вони людей не дуже бояться, хоча і йдуть на контакт. Вони дуже рідко ходять по суші, тому цього майданчика посередині більш ніж достатньо. Умови для пари лебедів дуже добрі», — говорить Тетяна Атемасова. 

Пару птахів оселили в озері у центрі міста тиждень тому, після того, як там завершили часткову реконструкцію. Відтоді лебедів намагалися кілька разів вкрасти, розповідали у мерії. Побоювання, що птахам посеред водойми з бетонною чашою на сонці некомфортно, харків’яни почали висловлювати у соцмережах.