Обвинувачуваних у теракті біля Палацу спорту у списках на обмін немає, — Міністр закордонних справ

19:54, 1 лис. 2019
 
Обвинувачуваних у теракті біля Палацу спорту у списках на обмін немає, — Міністр закордонних справ

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко не бачив трьох обвинувачуваних у справі про теракт біля Палацу спорту у списках на обмін.

Про це він сказав кореспондентам Суспільного сьогодні під час брифінгу у Києві.

«Я не бачив «харківських терористів» у списку, я більше того скажу — це процес складний, в нього залучені не дипломати, а залучені ті, хто займається цим обміном. Це складна група людей, включаючи правозахисників і омбудсвуменка, і СБУ. Я не хочу дуже заглиблюватися, бо ми можемо зірвати цей складний етап. Обмін буде відбуватися в різні сторони: є в Російську Федерацію, є на окупованих територіях. Дайте нам, будь ласка, трохи часу, щоб ми змогли зробити списки, погодити їх, бо кожне сказане слово може залишити когось за ґратами», — сказав Пристайко.

Нагадаємо, про те, що Віктор Тетюцький, Сергій Башликов та Володимир Дворніков можуть бути видані Росії в рамках обміну полоненими у вересні повідомили їхні адвокати Ігор Нагорний та Дмитро Тихоненков.

Вибух біля Палацу спорту стався у лютому 2015 року. Протипіхотна міна спрацювала під час Маршу Єдності. Від вибуху загинули четверо людей. Ще 9 — травмовані. На лаві підсудних — троє харків’ян. За версією слідства, теракт вони скоїли на замовлення російської ФСБ. Судовий розгляд триває чотири роки.

Провину за цей час ніхто з обвинувачуваних не визнав. Запобіжний захід вони оскаржували. Апеляційний суд відмовив