Два місяці під вартою або 5 млн грн: суд обрав запобіжний захід директору Гутянського лісгоспу

19:29, 2 лис. 2019
 
Два місяці під вартою або 5 млн грн: суд обрав запобіжний захід директору Гутянського лісгоспу

Для очільника держпідприємства суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внести заставу у розмірі майже 5 мільйонів гривень. Про це кореспондентам Суспільного розповіла речниця Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ольга Постолюк. За її словами, суд частково задовольнив клопотання прокурора — той просив більшу суму застави. Яку саме, Постолюк не уточнює.

Віктор Сиса — очільник держпідприємства «Гутянський лісгосп», що на Харківщині. У липні цього року директор іншого лісгоспу — Руслан Чагаровський — звинуватив Сису у незаконних рубках дерев в області. За місяць в останнього детективи НАБУ провели обшук.

Сису затримали 30 жовтня. Він намагався дати хабаря одному з детективів антикорупційного бюро у розмірі 100 тисяч доларів — ці гроші знайшли в автомобілі директора, повідомляє НАБУ. 



Справу проти Сиси розслідуватимуть за статтею «пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі». Санкція згідно з провадженням — від 4 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати відповідні посади. 

Фото: НАБУ