Опалення у Куп’янську, Барвінковому та Чкаловській ОТГ дадуть 16 листопада — Магдисюк

12:49, 15 лис. 2019
 
Опалення у Куп’янську, Барвінковому та Чкаловській ОТГ дадуть 16 листопада — Магдисюк

Комунальне підприємство «Обласний інформаційно-технічний центр» отримало дозвіл від НАК «Нафтогаз» на використання газу для своїх котелень. Про це сьогодні, 15 листопада, повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства Харківської облдержадміністрації Сергій Магдисюк.

За словами Магдисюка, жителі Куп’янська, Барвінкового та Чкаловської ОТГ отримають тепло протягом доби.

«Прогнозуємо, що протягом сьогоднішнього дня, можливо, початку завтрашнього (запустимо котельні), бо обсяг великий. Це 22 котельні, які треба увімкнути, а люди будуть одні й ті самі з боку «Харківгазу» це робити. Одна їхня філія, куп’янська, буде підключати й у Чкаловському, і в Куп’янську, і в Барвінковому», — сказав Магдисюк.

Зараз у котельних знімають пломби та запускають газ у систему, пальники запалять у другій половині дня, повідомив директор «Обласного інформаційно-технічного центру» В’ячеслав Кошарний.

Нагадаємо, від початку опалювального сезону у Куп’янську без тепла лишалися близько 10 тисяч людей. У Чкалівській ОТГ — близько 3 тисяч. У Барвінковому — 2 школи, 2 дитячих садочки, лікарня з пологовим відділянням та аграрний ліцей.

Газ до котельних не постачали через неукладені угоди з «Нафтогазом». Йдеться про дозвіл на постачання палива. «Нафтогаз» не надавав його через борги старого комунального підприємства, яке до 2017 року обслуговувало котельні в області й вимагав, щоб борги сплатило нове комунальне підприємство — «Обласний інформаційно-технічний центр».