Кернес заявив про готовність брати участь у суді в режимі відеоконференції

22:08, 15 лис. 2019
 
Кернес заявив про готовність брати участь у суді в режимі відеоконференції

До суду не приїхав, але згоден брати участь у засіданнях в режимі відеоконференції. 

Про згоду міського голови Геннадія Кернеса на участь у судовому розгляді за допомогою відеоконференції сьогодні стало відомо під час засідання у Полтавському апеляційному суді. 

Після телефонної розмови із підзахисним це підтвердив судді один з його захисників Олександр Русин

Кернес не з’явився на засідання у Полтаві за станом здоров’я, про що попередив суд листом на електронну пошту. В ньому він написав, що переїзди з Харкова до Полтави погіршують стан його здоров’я, що унеможливлює його життя та роботу в якості керівника багатомільйонного міста. 

Наступне засідання суд призначив на 20 грудня об 11.00. В цей день Кернес має прибути до Харківського апеляційного суду, звідки зв’яжеться з Полтавським апеляційним судом.

Репортаж UA: Полтава

Нагадаємо, справу за обвинуваченням міського голови Геннадія Кернеса і двох його охоронців у погрозах вбивством, незаконному позбавленні волі та катуванні двох харків’ян в часи Євромайдану 2014 року торік у серпні закрив суддя Київського районного суду Полтави Андрій Антонов. Прокуратура і потерпілі рішення оскаржили. За рік Кернес з’явився тільки на одне засідання Полтавського апеляційного суду — 18 жовтня.