Заступник голови Харківської облради фігурує у справі про відмивання грошей

22:26, 19 лис. 2019
 
Заступник голови Харківської облради фігурує у справі про відмивання грошей

За даними Національної поліції, протягом 2018-2019 років на території Харкова та області діяла злочинна група, яка створювала фіктивні фірми і використовувала їхні рахунки у нелегальних схемах

Нацполіція вказує на причетність до оборудок одного із заступників керівника Харківської облради. 

Тривають обшуки, повідомляється на сайті МВС.

«Встановлено, що один із заступників керівника Харківської обласної ради причетний до лобіювання інтересів злочинної групи, яка, використовуючи комунальні підприємства все тієї ж Харківської обласної ради та різних підрозділів Харківської ОДА, отримувала перемоги у тендерах та закупівлях підконтрольними суб’єктами господарювання», – вказано у повідомленні.

​Слідчі розслідують справу за статтями «Зловживання владою або службовим становищем», «Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом», «Підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб-підприємців».

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов має двох заступників. Це перший заступник Віктор Коваленко, керівник фракції політпартії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» у обласній раді. Ще один заступник – Володимир Скоробагач, член фракції «Відродження».

Читайте також: Чернов не знає, кому із заступників закидають «лобіювання інтересів злочинної групи»