Торф’яна пожежа під Чугуєвом: військові задіяли спецтехніку і саперів

11:07, 11 вер. 2019
 
Торф’яна пожежа під Чугуєвом: військові задіяли спецтехніку і саперів

На території військового полігону поблизу с. Клугино-Башкирівка у Чугуївському районі можуть бути боєприпаси, яким 30-40 років.

Про це Суспільному повідомив речник Міноборони у Харківській області Віталій Саранцев.

За його словами, на місці працює 70 чоловік з числа військових. До полігону прибула додаткова інженерна техніка: шляхопрокладач, інженерна машина розгородження та пожежний танк. Також прибули групи саперів.

«Щоб дістатися вогнища, перед гасильною технікою їде шляхопрокладач — він захищений, ковшом зрізає пласт ґрунту та розсовує його. Тобто якщо на глибині до метру там щось є, воно відійде, тим самим убезпечить рятувальників».

Площа горіння торфовищ — 3 гектари, каже Віталій Саранцев. Але вогонь перекидається і на окремі ділянки сухої трави, що збільшує площу до 10 гектарів. Щоб попередити розповсюдження вогню, територію перекопують і поливають водою, каже Саранцев:

«Прогнозвувати складно, під землею відбувається процес тління, полум’я виходить нагору, а у якому місці це станеться, передбачити неможливо».

За словами речника, полігон працює з 1949 року. Його загальна площа складає близько 4000 гектарів.

Головне управління ДСНС у Харківській області повідомляє на офіційному сайті, що пожежу локалізували о 23.00 10 вересня.