Міська рада через суд вимагатиме прибрати намет «Все для перемоги» з майдану Свободи

20:43, 15 тра. 2019
 
Міська рада через суд вимагатиме прибрати намет «Все для перемоги» з майдану Свободи

Харківська міськрада подала позов до Окружного адміністративного суду Харкова з вимогою демонтувати намет на майдані Свободи.

Про це сьогодні, 15 травня, розповів директор Департаменту територіального контролю Олексій Калина.

«Юридичним департаментом Харківської міської ради сьогодні подано позов до Окружного адміністративного суду міста Харкова з проханням обмежити вказаний захід шляхом заборони використання намету. Тому на даний час не є можливим знесення вказаного намету, це буде неправомірно», — говорить Калина. 

За його словами, до рішення суду законних підстав демонтувати намет немає.

Нагадаємо, 8 травня на сайті мерії опублікували петиції із проханням прибрати намет з майдану Свободи. Це звернення публічно підтримав міський голова Геннадій Кернес. Менш, ніж за добу петиція набрала 5 тисяч підписів. Така кількість необхідна, щоб звернення розглянула мерія.

11 травня на сайті мерії опублікували припис із вимогою демонтувати намет добровільно потрібно у триденний термін, до 14 травня. У документі йдеться: якщо намет не приберуть, його демонтують за рішенням виконкому міської ради.

У неділю, 12 травня, на підтримку намету «Все для перемоги» вийшли більше 600 людей. Вони провели мітинг на майдані Свободи та влаштували ходу вул. Сумською.

13 травня начальник поліції Харківщини Валерій Сокуренко сказав: дозвіл на проведення акції протесту з наметом волонтери отримували у поліції. Дійсний цей дозвіл до кінця року.

15 травня погоджувальна комісія міськради запропонувала перенести намет з майдану Свободи на майдан Захисників України. Координатор намету Борис Редін сказав: йти з майдану Свободи вони не збираються.