Біля метро «Холодна Гора» планують побудувати кіоски: відповідь міськради

16:49, 22 сер. 2019
 
Біля метро «Холодна Гора» планують побудувати кіоски: відповідь міськради

Паркан, що на Полтавському шляху поряд зі станцією метро «Холодна Гора», сьогодні відновили повністю. Робили це від ранку, говорить Анатолій Майоров, він мешкає у будинку навпроти.

«Сьогодні приїхали десь о 06:00, почали ставити, почали гриміти, не давали людям спати. Люди обурені. Ніхто з керівництва не приходить, не пояснює, що до чого. По-перше — тут зелені газони йдуть. А вони на газонах хочуть ставити кіоски».

«Ламали вже без мене — а зараз прийшла, а паркан уже заново стоїть. Не зовсім зручно — дорога менша стала. Людям незручно стало. Тут машини приїжджають. Інкасаторська машина», — розповідає Світлана Колеснікова. Вона торгує біля метро «Холодна Гора».

Цей паркан встановили півтора тижня тому. Майоров каже, дозвільних документів не бачили, тому вважають, що огорожу встановили незаконно. Її минулої суботи місцеві мешканці вирішили прибрати самостійно. Мешканці зібрали майже 500 підписів проти майбутнього будівництва. Їх надіслали у міський Департамент територіального контролю, також до мера Харкова Геннадія Кернеса. Відповідь чекають за місяць.

Хто власник паркану та що саме планують звести поряд з метро, кореспонденти «Суспільного» намагалися з’ясувати від понеділка. У Департаменті територіального контрю будівництво коментувати відмовились. Сказали, відповідь має надати прес-служба міськради. Її речник Юрій Сидоренко на питання щодо забудови відреагував так:

«Це питання не до мене. Це питання до голови району — він знає всю інформацію. Наскільки я знаю, там з дозвільними документами все гаразд. Там будуються кіоски».

Чим торгуватимуть у крамницях та скільки їх там буде, виконувач обов’язків голови Холодногірського району Григорій Кашлаков — не знає:

«Зараз не можу сказати про документи — я їх поки ще не бачив. Замість існуючих старих крамничок будуються сучасні. Документи я всі подивлюся і потім вам все розкажу».

Коли саме Кашлаков ознайомиться з документами — не відповідає. Правоохоронці кримінального провадження щодо незаконного встановлення паркану не відкрили, розповіла речниця Нацполіції області Оксана Калмикова. Чи покарають тих, хто зносив огорожу, — Калмикова відповіла — заяв від власника паркану до поліції не надходило.