«Нацкорпус» повісив адресні таблички з прізвищем Григоренка на проспекті Жукова

18:03, 13 вер. 2019
 
«Нацкорпус» повісив адресні таблички з прізвищем Григоренка на проспекті Жукова

На проспекті ім. Жукова представники «Нацкорпусу» змінюють таблички з адресами будинків.

На табличках — номер будинку та напис «Проспект Петра Григоренка».

 

Старі таблички не знімають. З іншого боку вішають свої. Зробили їх за кошти національних дружин, розповів голова Національного корпусу у Харкові Костянтин Немічев.

«Ми виготовили для людей, згідно з нормами, таблички з іменем Петра Григоренка. Зараз ми виготовили до 10 табличок, не на всю вулицю. А далі це справа міського голови вже та його комунальних підприємств, які повинні замінювати», — говорить Немічев.

Монтаж табличок з мешканцями будинків не узгоджували. Анатолій Довганюк вийшов подивитися на закінчену роботу.

«Вже й не знаю, що тут робиться. Були таблички «проспект Петра Григоренка», потім дивлюсь — чіпляють «Жукова». Сьогодні от — назад Петра Григоренка. Ми сюди нещодавно приїхали з Луганської області. Я не знаю, хто такий Петро Григоренко. Знаю тільки, що Жуков був головнокомандувачем, генералом якимось. Ми — люди нові, нам не принципово», — говорить Довганюк.

Світлана Іванова мешкає на проспекті Жукова понад 50 років. 

«Ми коли заселялися була вулиця Стадіонна, потім — Маршала Жукова. Тепер все перейменовують і ми вже місто своє не впізнаємо. Ось, назву вулиці кажуть, а хто знає де це, що це? Ми прожили, звикли до старих назв», — говорить Іванова.

Таблички розвішували в рамках акції «Перейменовуємо проспект». Також біля погруддя Жукову зробили фотовиставку, яка присвячена декомунізації. Розвісили зображення повалених пам’ятників, встановили екран та проектор.

«Вирішили показати фільм про Жукова, відповісти на питання чому він кат українського народу. Це така просвітницька акція, щоб пояснити людям та допомогти міському голові перейменувати проспект — на Петра Григоренка», — говорить Немічев.

Нагадаємо, перейменування проспекту оскаржували політичні партії «Демократична Сокира», «Свобода», «Європейська Солідарність», депутат Міської ради Ігор Черняк та нардеп Андрій Білецький. 5 вересня Окружний адміністративний суд Харкова скасував рішення депутатів міської ради. Суддя Олександр Титов ухвалив рішення мерії скасувати.

Геннадій Кернес сказав:рішення суду оскаржать.