Будівництво біля метро «Холодна гора»: інспекція з’ясує, чи є порушення

19:18, 25 вер. 2019
 
Будівництво біля метро «Холодна гора»: інспекція з’ясує, чи є порушення

Будмайданчик біля метро «Холодна Гора» сьогодні інспектувала комісія Департаменту територіального контролю міськради. Місцеві мешканці переконані: замість кіосків тут зводять стаціонарні магазини.

Тут вже розпочалися роботи: будівельники склали фундаменти під майбутні кіоски. Місцеві мешканці говорять: роботи, які ведуться, суперечать тому, що написано в договорах. Йдеться про документи, укладені комунальним підприємством «Сучасне місто» і підрядником-будівельником.

«За цим договором мають бути МАФи без облаштування фундаменту — і це в договорі прописано. А фундамент там залили вже — я бачив, за один раз тільки 4 бетономішалки привезли», — каже місцевий мешканець Андрій Іванченко.

Будівництво на цьому місці розпочали у середині серпня — встановили огорожу. Місцеві мешканці разом з представниками політпартії «Національний корпус» тоді будівельний паркан знесли. За кілька днів його відновили.

Два тижні тому районна адміністрація призначила зустріч мешканців району із юристом фірми-забудовника. Але він не прийшов — і паркан повалили вдруге. І вдруге відновили.

У пошуках відповіді, що будують на майданчику, мешканці району сьогодні прийшли до міськради. Очільник Департаменту територіального контролю Олексій Калина у відповідь на запит пообіцяв провести перевірку. О 16:00 інспекція терконтролю приїхала на місце. Але за паркан спершу пустили лише її — людям прохід обмежили.

Пояснення інспектору надає представник забудовника Олександр Букач.

«Це ні в якому разі не фундамент — це можна побачити у багатьох місцях. Тільки що інспекція перевіряла, робила підкопи, щоб спеціально побачити, що там нема ніякого вкопування в землю. Тобто тут навіть нічого не розкопували. Ми не розуміємо, чому ми повинні з таким стикатися в принципі.Тобто у нас законна правова держава, яке йде у Європу, а знесення цих парканів відбувається варварським шляхом».

Огляд майданчика триває пів години. Ще 10 днів інспекції потрібні, щоби вивчити проєктну документацію.

«Це не один вихід на об’єкт. Це комплекс заходів і тільки тут він і робиться. До цього договору ще куча додатків, які хотілось би побачити. Винос на місце, точки, які винесені, які в оренду надаються. Тобто треба зібрати документацію», — говорить інспектор Департаменту територіального контролю Харківської міськради Сергій Шишкін.

Якщо інспекція підтвердить, що майбутні павільйони будуються капітально — терконтроль доповість виконкому, який прийме рішення про знесення і звернеться до суду або узаконить кіоски.