Кабмін погодив призначення Олексія Кучера на посаду голови обладміністрації

16:04, 20 жов. 2019
 
 Кабмін погодив призначення Олексія Кучера на посаду голови обладміністрації

Кандидатуру Олексія Кучера погодили на засіданні Кабміну сьогодні. Рішення опублікували на Урядовому порталі. Сам Олексій Кучер підтвердив своє погодження кореспондентам Суспільного телефоном. 

«Давайте після того, як я буду призначений... Ви бачили, що мою кандидатуру погодив Кабмін, а призначити має президент. Після того, як я буду призначений, я надам розширений коментар всім ЗМІ. На всі питання, які вас цікавлять, я відповім після призначення», — телефоном сказав Кучер.

 

Олексій Кучер — народний депутат від партії «Слуга народу», переможець позачергових парламентських виборів по мажоритарному округу №179 на Харківщині. Про те, що він претендує на посаду голови ХОДА, стало відомо з електронної декларації Кучера, опублікованої в реєстрі на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції 7 жовтня. 

Олексію Кучеру 34 роки. Він має дві вищі освіти за спеціальностями Фізичне виховання та Правознавство. До 2003 року займався легкою атлетикою. Потім 5 років працював помічником судді Шевченківського райсуду. Останні 8 років працював адвокатом.

Доходів за рік у декларації Кучера немає, тільки заощадження — біткоїни на суму 299222 доларів, 87000 доларів готівкою, 205000 доларів вказала у декларації його дружина Вікторія Кучер.

З нерухомості родина задекларувала три квартири, три земельні ділянки, житловий будинок, житловий будинок, що будується, два годинника Rolex та п’ять автомобілів: Lexus NX 200T (2017 року випуску), Audi Q5 (2011), Mitsubishi Outlander (2003), Volkswagen Passat (2011), ГАЗ-САЗ 3507 (1987).

Нині обов’язки голови обласної адміністрації виконує Юлія Світлична. Вона була призначена президентом Петром Порошенко у жовтні 2016 року. До цього адміністрацією керував Ігор Райнін.

Після звільнення і до травня 2019 Райнін був головою Адміністрації президента Порошенка.

Раніше, 6 вересня 2019 року, Кабінет міністрів України погодив повторне призначення Юлії Світличної на посаду голови ХОДА. До сьогодні президент Володимир Зеленський не підписував указ про її призначення. Сама Юлія Світлична претендує на посаду заступника секретаря РНБО. Комунтувати своє рішення вона кореспондентам Суспільного відмовлялась. 

Фото: Facebook/Олексій Кучер