Майже півсотні засідань: суд почав обирати запобіжні заходи підозрюваним у рейдерстві

10:42, 26 лип. 2019
 
Майже півсотні засідань: суд почав обирати запобіжні заходи підозрюваним у рейдерстві

До Київського райсуду Харкова почали звозити підозрюваних у справі про спробу рейдерського захоплення на Харківщині. Воно сталося 23 липня у селі Велика Губщина Валківського району.

Як передає кореспондентка UA: Харків, від 8 ранку біля будівлі суду збираються родичі підозрюваних.

За даними прокуратури, усього в ніч проти середи були затримані 46 людей, серед яких громадяни РФ та мешканці тимчасово окупованих територій.

Підозри затриманим оголосили за ч. 3 ст. 15 ч. 1 ст. 294, ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 27 ч. 2 ст. 206-2 Кримінального кодексу України (замах на участь у масових заворушеннях, замах на співучасть у незаконному заволодінні майном підприємства).

«Дії вказаних осіб були завчасно припинені правоохоронцями. З урахуванням таємниці слідства я не можу сказати, які є докази того, що всі вони мали намір використовувати вилучені в них електрошокери, димові шашки, газові балончики, ножі та інше. Всім 46 інкримінується замах на фізичне захоплення цього підприємства та співучасть у заволодінні часткою вказаного підприємства. В слідства є достатньо доказів, щоб інкримінувати їм це. Вони були затримані в нічний час. Що вони такою кількістю могли там охороняти?», — розповів прокурор Сергій Шевцов.

Першому підозрюваному Андрію Новицькому прокурор просить обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Адвокат Ірина Пасмурова заперечує. Сам підозрюваний до початку засідання кореспондентам UA: Харків сказав, що у Валківський район приїхав на роботу, охороняти поля.

Після години засідання суддя оголошує рішення: «Новицькому — домашній арешт за місцем мешкання на місяць та 27 днів».

Нині тривають засідання про обрання запобіжного заходу іншим підозрюваним.

Читайте також«Приїхали з тесаками та каструлею супу»: деталі рейдерського захоплення під Валками

Зміна керівництва сільгосппідприємства «Маяк» : питання має вирішити комісія Мінюсту — заступник голови обладміністрації Марк Беккер