Що будують біля метро «Холодна гора» — на відповідь міськраді потрібно ще 20 днів

10:46, 25 вер. 2019
 
Що будують біля метро «Холодна гора» — на відповідь міськраді потрібно ще 20 днів

З питанням, що саме мають збудувати по вул.Полтавський шлях 148/2, хто замовник та чи відповідає зазначене будівництво принципам земельного законодавства, — кореспонденти Суспільного звернулися до міськради. Розглянути інформаційний запит мали протягом 5 робочих днів. Ця відповідь кореспондентам надійшла учора:

«... у разі якщо запит стосується надання великого обсягу інформації або потребує пошуку інформації серед значної кількості даних, розпорядник інформації може продовжити строк розгляду запиту до 20 робочих днів».

Будівництво біля станції метро «Холодна гора» почали у середині серпня. Місцеві мешканці вважають забудову незаконною, тому огорожу знесли. Робили це разом з представниками політичної партії «Національний корпус». За кілька днів паркан відновили.

Біля метро будують непродовольчі торгові павільйони. Їх тут має бути 11. Кожен – по 30 кв. м. Це стало відомо з договору, який робочі показали місцевим. Встановити кіоски мають до 30 листопада. За словами мешканця Андрія Іванченка, із замовником поговорити місцевим не вдалося.

«І як ми бачимо, уже заливають фундамент — тобто це буде не МАФи, а капітальне будівництво. Ми насправді й проти МАФів», — каже Іванченко.

Про те, що біля метро йде капітальна забудова, говорить і будівельник Сергій Березнєв.

«Коли будуються з інженерними комунікаціями, які ми бачимо позаду, то це буде і каналізація, це буде і вода, це буде і світло. Невеликі МАФи — то під них непотрібно таких капітальних залитих фундаментів, бетонних плит. Їх можна установлювати прямо на тротуарну плитку».

Договір на будівництво малих архітектурних форм уклали з комунальним підприємством «Сучасне місто». Якщо йдеться про капітальну забудову — це питання має розглядатися на сесії міськради, говорить Тетяна Цибульник, голова Новобаварської райадміністрації. Місцевим мешканцям вона відповіла, що капітального будівництва біля метро не буде.

Кореспонденти Суспільного звернулися до КП «Сучасне місто» з запитанням, що саме будують на Полтавському шляху — кіоски чи магазини? Там попросили написати інформаційний запит. Відповідь мали надіслати учора.

Фото: Андрій Іванченко

Хто замовник будівництва та яка площа забудови — голова Холодногірської райадміністрації не говорить. Григорій Кашлаков пообіцяв ознайомитися з документами та надати відповідь. За три тижні її кореспонденти Суспільного не отримали. 11 вересня мала відбутися зустріч із юристом фірми.

«Треба буде дочекатися забудовника і ми тоді все вже подивимось Дочекаємось забудовника, у якого є проєкт. Я не пам’ятаю, яка фірма. Я не пам’ятаю, хто у проєкті записаний», — тоді сказав Кашлаков.

На зустріч, яку анонсувала Цибульник, представники забудовника не прийшли. Паркан знесли вдруге. За кілька днів огорожу відновили вдруге.