Напад на оператора Вадима Макарюка: суд залишив підозрюваних під домашнім арештом

19:26, 8 лип. 2019
 
Напад на оператора Вадима Макарюка: суд залишив підозрюваних під домашнім арештом

Харківський апеляційний суд залишив під домашнім арештом двох підозрюваних у справі про напад на оператора Вадима Макарюка. Сьогодні в суді розглядали скарги як самих підозрюваних — Олега Радченко та Іллі Альшокіна, так і скарги прокуратури. Сторона обвинувачення просила взяти обох під варту на час досудового слідства:

«Підозрюваний може переховуватися від органів досудового розслідування та суду також незаконним шляхом впливати на потерпілого та свідків. Враховуючи те, що йому відомі анкетні дані осіб, вважаю, що застосування домашнього арешту є взагалі недоцільним та підлягає скасуванню вказаної ухвали», — говорить прокурор Руслан Чуб.

Самі підозрювані та їхній захисник просили скасувати ухвалу слідчого судді Київського райсуду та не вибирати жодного запобіжного заходу

«Особа з’являється до органу досудового розслідування, дає покази, з’являється на суди. Метою застосування запобіжного заходу є лише забезпечення процесуальної поведінки особи, а не вже покараймо його без вироку, в мене все прошу в клопотання прокурора відмовити», — говорить адвокат Дмитро Житченко.

Колегія відхилила обидві скарги: на час досудового слідства обидва чоловіки перебуватимуть під домашнім арештом.

Свою версію подій під час сутичок на ринку «Барабашово» підозрюваний Олег Радченко коментує так:

«Я не міг не брати участь, бо перебував безпосередньо у центрі подій, я захищав своє життя, свою честь та повагу. У вирі подій, так, я зазначав у своїх показах, що так, я бачив камеру, так, я підіймав предмет схожий на камеру, для того, щоб передати правоохоронцям, але щоб навмисно її трощити, я такого не робив».

Ілля Альошкін надавати коментарі відмовився.

 

 

Конфлікт на ринку «Барабашово» стався 7 чеврня. Це була сутичка між групою невідомих та підприємцями торговельного центру. Під час бійки, за даними поліції, були травмовані 7 людей. Серед них і оператор програми «Вісті» Вадим Макарюк.

Після бійки на ринку «Барабашово» у поліції відкрили сім кримінальних проваджень. За фактом групового порушення громадського порядку, блокування транспорту, нападу на журналіста та нанесення легких тілесних ушкоджень.

Раніше у справі про побиття Вадима Макарюка підозру оголосили 26-річному Сергію Козлюку.  Статті: «перешкоджання діяльності журналіста», «хуліганство» та «погроза або насильстві щодо журналіста». Чоловік підозри не визнав. Йому вибрали запобіжний захід  2 місяці домашьного арешту.

21 червня підозри оголосили ще двом фігурантам. 26 червня Олегові Радченко та Іллі Альошкіну вибрали запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту. Обидва підозри не визнали.