На майдані Свободи — концерт «Рок для перемоги»

19:40, 30 тра. 2019
 
На майдані Свободи — концерт «Рок для перемоги»

Перед початком концерту люди заспівали гімн та вшанували військових, які загинули сьогодні в авіакатастрофі на Рівненщині хвилиною мовчання.

Самі виступи музикантів почалися о 19:20. Першими на сцену вийшли учасники гурту «Жадан і Собаки». Поет Сергій Жадан привітав людей гаслом «Все буде Україна».

Пізніше тут виступатимуть гурти «Папа Карло» та «Аlcоhol ukulеle».

За підрахунками організаторки концерту Марко Терен, на концерт зібралися до 300 людей. Акція проходить на підтримку волонтерського намету «Все для перемоги».

Нагадаємо, 8 травня на сайті мерії опублікували петицію з вимогою прибрати намет «Все для перемоги» з майдану Свободи. Її автором був вказаний Костенко В’ячеслав Олексійович. В описі зазначено:

«Навіщо нам на найбільшій площі Європи це убоге, замизгане одоробло? Мало того, що своїм брудним видом воно спотворює вигляд майдану, так воно ще й небезпечне - недавно там вибухнув газовий балон».

Звернення із проханням прибрати намет публічно підтримав міський голова Геннадій Кернес. Петиція набрала необхідні 5000 підписів для розгляду мером менш ніж за добу.

Ще за два дні на сайті мерії опублікували припис із вимогою демонтувати намет добровільно. У документі йшлося: якщо намет не приберуть, його демонтують за рішенням Виконкому міської ради.

12 травня на підтримку намету «Все для перемоги» вийшли більш півтисячі людей. Вони провели мітинг та пройшлися ходою із розгорнутим українським прапором вулицею Сумською.

15 травня Харківська міська рада подала позов до суду із вимогою демонтувати шатро. Окружний адміністративний та Другий апеляційний суди Харкова цей позов не задовольнили.

Вночі 20 травня у наметі «Все для перемоги» сталась пожежа. Цю справу поліція розслідує за статтею «умисне пошкодження майна».

Шатро «Все для перемоги» у центрі міста встановили у 2014 році. З того часу волонтери збирають тут допомогу для українських військових.